Geef het water een gouden randjeJUSTDIGGIT

Onze duurzame ambitie

https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/justdiggit-ouderkerks-goud-01.jpg
https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/logo-justdiggit-ouderkerksgoud-1.png

Het belangijkste ingrediëntWATER

Een niet te onderschatten ingrediënt van bier is water. Water is daarbij uiteraard zeer belangrijk voor de landbouw. Door de klimaatverandering ontstaan toenemende tekorten aan water. Dit leidt tot problemen bij het verbouwen van de granen en tarwen die wij nodig hebben voor het brouwen van bier. Ook voor jou als bierdrinker heeft dat nadelige effecten. Door slechte oogsten als gevolg van tekorten aan regenwater worden grondstoffen duurder en dat vertaalt zich in een hogere bierprijs.

Belangrijker is uiteraard om de opwarming van de aarde tegen te gaan en onze mooie planeet leefbaar te houden voor toekomstige generaties. En helemaal als we daarbij ook nog van een mooi en duurzaam speciaalbier kunnen blijven genieten.

Onze bijdragePER BIERTJE
40 LITER WATER

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het water dat wij door het brouwen van bier onttrekken aan de natuur en hebben besloten dit op een bijzondere manier te compenseren. Voor ieder biertje dat wij verkopen, doneren wij een bedrag aan Justdiggit. Hiermee voert Justdiggit projecten uit waarmee per biertje 40 liter water wordt vastgehouden en twee vierkante meter aarde vergroend. De aarde afkoelen door Afrika te vergroenen. Dit heeft uiteindelijk ook lange termijn effect op onze lokale leefomgeving. Wij geloven dat door ons bij Justdiggit aan te sluiten wij een grotere positieve impact zullen hebben als kleine “microbrew” onderneming.

https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/justdiggit-ouderkerks-goud-02.jpg
https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/justdiggit-ouderkerks-goud-05.jpg

Het herstellen van onze planeetOVER JUSTDIGGIT

Meer dan ooit zijn we uit balans met de natuur. De aarde warmt op, wat leidt tot water- en voedselschaarste, armoede, verlies van biodiversiteit en een groeiend aantal klimaatvluchtelingen. Gelukkig is er een oplossing! Onderzoek laat zien dat we door land te herstellen met behulp van nature-based-solutions 37% van het klimaatprobleem kunnen of oplossen. Naast het opnemen van CO2 uit de lucht en de vermindering van uitstoot hiervan, zorgt het gebruik van nature-based-solutions ook voor betere levensomstandigheden voor mens en dier.

Daarom geloven wij: If we can warm up the earth, we can also cool it down.

Wereldwijd kan er meer dan 2 miljard hectare land worden hersteld – een gebied twee keer zo groot als Europa! De missie van Justdiggit is om met behulp van nature-based-solutions gedegradeerde landschappen te herstellen door te “vergroenen”. De focus ligt hierbij op sub-Sahara Afrika: een regio die erg kwetsbaar is voor verwoestijning, en waarbij de mensen die er leven erg afhankelijk zijn van het land voor hun levensonderhoud.

 

Droog land weer groen makenWAT DOET
JUSTDIGGIT?

Justdiggit maakt droog land weer groen door boeren in Afrika te inspireren en activeren om te vergroenen. Dit heeft een positieve impact op het klimaat, natuur en mensen. Gedegradeerde (verwoestijnde) landschappen worden hersteld door traditionele technieken te combineren met nieuwe technologie. Daarnaast zet Justdiggit media en communicatiemiddelen in om mensen bewust te maken van de positieve effecten van vergroening. Samen met haar partners en media netwerk, wil Justdiggit een “Regreen Revolution” ontketenen: een grassroots beweging die mensen uit de hele wereld verbindt en aan de slag gaat met vergroening om zo de aarde weer af te koelen.

https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/justdiggit-ouderkerks-goud-06.jpg

If we can warm up the earth, we can also cool it down

Voor meer informatie ga naar www.justdiggit.org

https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/JDI_WEDIG_Stacked_icon-vertical@2x-100-1.png