Het bier met het gouden randjeDE BIEREN
VAN OURDERKERKS GOUD

Moderne, ambachtelijke speciaalbieren

https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/2021/08/ouderkerks-goud-brouwerij.jpg

WAAR STAAN WE VOOR?

Bij Ouderkerks Goud brouwen we moderne, ambachtelijke speciaalbieren. Vol van smaak, geur en kleur, maar met een gematigd alcoholpercentage. Hierdoor is het bier mild van karakter en lekker door drinkbaar. We gebruiken slechts vier basis ingrediënten: graan, hop, gist en water. Ouderkerks Goud gaat daarom uitstekend samen met lekker eten, maar het past ook goed bij ieder ander moment.

In de nabije toekomst zullen we naast de huidige vijf bieren, nieuwe biersoorten ontwikkelen die binnen onze filosofie passen. Je kunt in ieder geval een Blond en en Lager bier verwachten, maar ook speciale seizoensbieren of een alcoholvrij bier behoren op termijn tot de mogelijkheden.

HET BIER MET HET GOUDEN RANDJE

Een fris, troebele IPANEIPA

Deze frisse, troebele New England IPA heeft een zacht en romig mondgevoel en is heerlijk doordrinkbaar. De toevoeging van onder andere Idaho 7 hop zorgt voor smaaktonen van tropisch fruit, grapefruit en een mooie balans tussen zuren en milde bitterheid. Hierdoor laat het bier zich perfect combineren met gekruide gerechten zoals Indonesische rijsttafel, Thaise en Indiase curry.
ABV 4,8%

https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/onze-bieren-NEIPA-1.jpg
https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/New-England-IPA.png
https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/onze-bieren-brown-ale.jpg
https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/brown-ale-2.png

Gebrouwen met 5 soorten moutBROWN ALE

Ouderkerks Goud Brown Ale is gebrouwen met 5 soorten mout, inclusief caramout, geroosterd chocolademout en Vienna. Deze mix geeft het bier een mooie donkere kleur en een aangename moutige smaak met een hint van karamel, noten en koffie. Ouderkerks Goud Brown Ale is heel lekker bij geroosterd vlees. Maar het bier geeft ook een gouden randje aan een kaasplankje, rillette’s en patés.
ABV 6,0%

Gebrouwen naar Amerikaanse stijlPALE ALE

Ouderkerks Goud Pale Ale brouwen we naar Amerikaanse stijl. We gebruiken 3 soorten Amerikaanse hop, waaronder Cascade en Centennial die voor meer bitterheid en aroma zorgen. Daardoor is dit bier iets hoppiger dan de Britse Pale Ales. Door toevoeging van extra cara-mouten en een flinke hoeveelheid Müncher is er een goede balans met het moutprofiel. Ouderkerks Goud Pale Ale past goed bij rood vlees en geeft iedere bbq een gouden randje!
ABV 5,5%

https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/onze-bieren-pale-ale.jpg
https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/pale-ale-2.png
https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/onze-bieren-session.jpg
https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/session-2.png

Een licht, makkelijk drinkbaar bierSESSION

Ouderkerks Goud Session is een licht, makkelijk drinkbaar bier. We hebben vrijwel dezelfde mouten en hopvarianten gebruikt als bij de Ouderkerk’ Goud Pale Ale. Een iets andere mix en een ander brouwschema maken het een zeer aangenaam, toegankelijk speciaalbier met een heerlijk aroma van Cascade hop en milde bitterheid. Dit bier geeft je zomermiddag op een zonnig terras, en de aansluitende avond, een gouden randje.
ABV 4,7% (nieuwe batch wordt 3,7%)

Klassiek gebrouwen met 4 soorten moutWEIZEN

Ouderkerks Goud Weizen is een klassiek gebrouwen bier met 4 soorten mout waarvan de helft tarwe. Het bier heeft een milde smaak en een aangenaam aroma van hop en een vleugje banaan. Door toevoeging van cara-mout heeft deze Weizen extra kleur en body. Het is een heerlijk verfrissend bier in het zonnetje of na een inspanning. Maar het geeft ook een gouden randje aan een maaltijd met vis en schaaldieren of een salade met vis of kip.
ABV 5,0%

https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/onze-bieren-weizen.jpg
https://ouderkerksgoud.nl/ogbc/wp-content/uploads/weizen-2.png